Zapraszamy na spotkanie i koncert do Rogalinka

“Czytamy śpiewająco” – projekt  współfinansowany przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego.

Naszym gościem jest Piotr Bakal –  bard, autor, kompozytor i piosenkarz, a także organizator koncertów, festiwali i warsztatów piosenkarskich, tłumacz i dziennikarz. Urodzony w Warszawie w 1955 r.

Inicjator i dyrektor Międzynarodowego Festiwalu Bardów – OPPA, założyciel i prezes Stowarzyszenia Literacko Muzycznego „Ballada”, wydawca płyt i książek, autor audycji radiowych i współautor programów telewizyjnych.

Wydał sześć płyt autorskich: „Obłoki” (Warner Music Poland 1997), „Rozmnażanie zer” (SLM „Ballada” i Polskie Radio SA 2002), „Od słowa do słowa” (SLM „Ballada” 2013), francuskojęzyczną „Fais gaffe aux paroles” (Piotr Bakal 2017), „nie tylko LATO Z KOMARAMI” (SLM „Ballada” 2019) i „Było, co było” (SLM „Ballada” 2020). Od 2000 r. członek władz Związku Polskich Autorów i Kompozytorów ZAKR. W latach 1987 – 1993 mieszkał i koncertował we Francji. W 2021 roku obchodził jubileusz 45-lecia działalności artystycznej. W 2017 r. nagrodzony srebrnym medalem „Zasłużony Kulturze Gloria Artis”, w 2021 r. Srebrnym Krzyżem Zasługi.

Dodaj do zakładek Link.

Możliwość komentowania została wyłączona.